Inutil să spun că el susține că tratamentul a avut succes.

Inutil să spun că el susține că tratamentul a avut succes.

O căutare PubMed dezvăluie că el a publicat toate cele două studii de caz, ambele într-un jurnal chiropractic și ambele susținând că a diagnosticat subluxații cervicale superioare, cu raze X repetate și un termocuplu, la un pacient cu vertij, pierderea auzului și tinitus și altul cu cifoză indusă de traumatisme (22 vizite la cabinet). Inutil să spun că el susține că tratamentul a avut succes. De asemenea, a publicat în publicații pseudoștiințifice, cum ar fi Journal of Vertebral Subluxation Research și spune că este „activ în mai multe proiecte de cercetare a colului uterin superior, împreună cu mai multe clinici”.

Nu am găsit nimic din ce publicase Kirchner. Nici nu am putut constata că oricare dintre ele deține un post de facultate la vreo instituție de învățământ. Ceea ce ar putea califica pe oricare dintre ei să predea o gamă atât de uluitoare de subiecte medicale este un alt mister pe care presupun că doar ABCI și ACA l-ar putea explica.

Dacă reușiți să finanțați și să găsiți timp pentru cursurile Seminarului ProHealth, sunteți eligibil să susțineți examenul ABCI, administrat de Consiliul Național al Examinatorilor Chiropractici. Constă din 200 de întrebări cu răspunsuri multiple și durează 3 ore și jumătate. Dacă ai dreptate 75%, treci. Există, de asemenea, un examen practic constând din „mai multe stații, inclusiv, dar fără a se limita la examene pentru bărbați, examinări pentru femei [și] examen fizic regional . . .” (Din nou, accentul înfiorător pus pe examinarea femelelor.) În cele din urmă, există o (da, una) prezentare a cazului.

Si arata

Această educație și antrenament sumar se arată în practicile lor. Judecând după site-urile web ale „interniştilor chiropractici certificati”, practica lor seamănă mult cu practica unui „medic” naturist: teste de diagnosticare dubioase și o mulțime de suplimente alimentare, toate „dovedite” cu o mare doză de mărturii. Aici sunt cateva exemple:

Sauna cu infraroșu pentru „detoxifiere” („detoxifierea” este un concept fals)Tratamentul „intestinului permeabil” (un lucru real, dar nu așa cum cred practicienii CAM)Testarea ALCAT „sensibilitate alimentară” (fără valoare predictivă în diagnosticul alergiei sau intoleranțelor)Homeopatie („singura șarlamănie care să le stăpânească pe toate”)Tratamentul „candidozei cronice” (nu este o boală reală)Termografia de sân pentru screening-ul cancerului (nu se bazează pe dovezi și nu este recomandată de experți)Testare de laborator „funcțională” (o parte a medicinei funcționale)Medicina functionalaAnaliza părului (fals)Vânzarea suplimentelor alimentare către pacienți (conflict uriaș de interese)Tratamente substandard pentru hipotiroidism (pseudoștiință)Testare IgG pentru alergii alimentare (nu sunt predictive)Teste salivare pentru hormoni (nu sunt de încredere)Testarea genetică MTHFR (un lucru real, dar nu modul în care o folosesc șarlatanii)Injecții de nutrienți IV (de exemplu, vitamina C) (nu se bazează pe dovezi)Oxigen hiperbaric (practicienii CAM merg dincolo de utilizările limitate bazate pe dovezi)Teste de laborator pentru metale grele și „toxine” (șarlatărie)„Epuizare” stres-suprarenală (nu este un lucru real)„Test de sânge pentru sănătate” (un alt mod de a spune „testare de medicină funcțională”)

Cum este asta chiar legal?

Dacă vă întrebați cum chiropracticienii pot înșela pacienții cu teste nevalidate, diagnostice șarlatane și tratamente fără valoare, nu căutați mai departe decât legislatorii din statul dumneavoastră. Pentru a realiza legal această practică de medicină internă simulată, chiropracticienii au nevoie de anumite elemente în actul lor de practică: dreptul de a utiliza teste de diagnosticare și de a oferi sfaturi „nutriționale clinice” sub forma recomandării (și, mai bine, vânzării) suplimentelor alimentare. si remedii homeopate. Suplimentele alimentare includ nu numai vitamine și minerale, ci și remedii pe bază de plante (adică medicamente nepurificate și nedovedite) și glandulare (organe animale deshidratate). Aceste drepturi aparent inofensive de a efectua teste de diagnostic și de a oferi sfaturi clinice de nutriție pot fi transformate într-o practică perfect legală de „internist chiropractic”, chiar dacă nu se depune problemele de a obține certificatul de bord. Și mai bine este o prevedere care le permite să utilizeze toate procedurile de diagnostic și tratament „predate de colegiile chiropractice”.

Ohio este un exemplu recent al modului în care chiropracticienii își extind domeniul de activitate pentru a include o formă de îngrijire primară ersatz. Ohio definește practica chiropracticii ca

utilizarea relației dintre structurile musculo-scheletice ale corpului, coloana vertebrală și sistemul nervos în restabilirea și menținerea sănătății, în legătură cu care îngrijirea pacientului este efectuată cu respectarea primului ajutor, igienă, nutriție și proceduri de reabilitare și reglarea și manipularea vertebrală specifică a articulațiilor și țesuturilor adiacente ale corpului.

Sună a chiropractic tradițional, bazat pe subluxație, nu? Dar Legislativul a dat jurisdicție asupra chiropracticienilor unui Consiliu de Stat pentru Chiropractică, inclusiv autoritatea de a adopta reguli care guvernează practica chiropractică. Consiliul, care este format din patru chiropracticieni și un membru public (un avocat), prin adoptarea unui regulament, a interpretat cu generozitate domeniul de practică chiropractic pentru a include

utilizarea unor proceduri de diagnostic și tratament predate de colegiile chiropractice aprobate de consiliu, cu excepția cazurilor interzise de lege și/sau de regulile acestui consiliu.

Atâta timp cât o facultate de chiropractică predă o anumită procedură de diagnostic sau tratament și Legislativul sau Consiliul de administrație nu au interzis-o, este legal. Și ce a spus Consiliul pentru Educația Chiropractică că toate școlile trebuie să predea elevilor?

[să] practice asistența medicală primară ca furnizor de portal de intrare pentru pacienții de toate vârstele și genurile, concentrându-se pe capacitatea inerentă a corpului de a vindeca și de a îmbunătăți funcția fără medicamente sau intervenții chirurgicale inutile.

Consiliul de Stat al Chiropracticii, în cursurile sale de educație continuă aprobate, susține această părere că practica chiropractică se extinde cu mult dincolo de condițiile musculo-scheletice. Cursurile includ:

Sistemul endocrin: „Prezentare generală asupra tuturor hormonilor, cu accent special pe dominanța estrogenului, sindromul metabolic, oboseala suprarenală.” (Oboseala suprarenală este o boală falsă inventată de medici naturisti.)

Suport nutrițional pentru sindromul de oboseală cronică

Chiropractică și sarcină, inclusiv cum să recomandați remedii homeopate și plante medicinale pentru gravide.

În 2016, doar pentru a se asigura, chiropracticienii au făcut ca Legislația din Ohio să adopte un proiect de lege care îi autorizează pe chiropracticieni să administreze, să vândă și să ofere sfaturi cu privire la suplimente alimentare, remedii homeopate și medicamente fără prescripție medicală „pentru a restabili și menține sănătatea”. Guvernatorul Kasich a semnat proiectul de lege pe 4 ianuarie.

Așadar, în fragmente de legislație și reglementări, chiropracticienii din Ohio au construit un cadru legal care îi duce cu mult dincolo de detectarea și corectarea subluxațiilor în ceea ce este în esență o practică de îngrijire primară, doar „fără medicamente sau intervenții chirurgicale”. Această strategie se repetă în alte state.

ACA, la rândul său, face lobby puternic Congresului pentru a extinde acoperirea Medicare a chiropracticii, așa cum spune ACA în mod criptic,

permite medicilor de chiropractică (DC) să efectueze la nivelul maxim al licenței lor în Medicare. . . seniorilor li se refuză întreaga gamă de servicii chiropractice care i-ar putea ajuta să ducă o viață mai sănătoasă și mai fericită.

ACA nu explică care ar putea fi „sfera maximă a licenței lor” sau care ar putea fi „gama completă de servicii chiropractice”, dar puteți paria că „interniștii lor chiropractici” vor o parte din plăcinta finanțată public.

Legiuitorul obișnuit de stat probabil nu are idee ce înseamnă cu adevărat proiectele de lege aparent inofensive care permit chiropracticienilor să ofere sfaturi de „nutriție clinică” pentru „susține și menține sănătatea” sau să practice metode de diagnostic și tratamente „predate în colegiile de chiropractică”. Ei probabil cred că chiropracticienii sunt „medici din spate”, împreună cu restul publicului. Această ignoranță are ca rezultat „internisti chiropractici” slab educați și instruiți, care pradă bolnavilor și se îngrijorează bine cu diagnosticele și tratamentele dubioase.

Autor

Jann Bellamy

Jann J. Bellamy este un avocat din Florida și locuiește în Tallahassee. Ea este unul dintre fondatorii și membrii Consiliului de administrație ai Societății pentru Medicină bazată pe știință (SfSBM) dedicat să furnizeze informații exacte despre CAM și să susțină legile statale și federale care încorporează un standard bazat pe știință pentru toți practicienii din domeniul sănătății. Ea urmărește facturile de stat și federale care ar permite pseudoștiința în îngrijirea sănătății pentru site-ul web SfSBM. 

Doamnelor, cum ați dori ca un chiropractician să vă naște copilul? Ce zici să-ți faci examenele anuale pentru femeile bine, cum ar fi examenul de sân, examenul pelvian bimanual, examenul cu speculum, examenul recto-vaginal și testul Papanicolau?

Sună în afara liga lor? Si eu am crezut la fel. Ieșire. Dar, în unele părți ale SUA, legea permite chiropracticienilor să facă toate aceste lucruri și multe altele. Inclusiv „ajustarea” dvs. basset hound.

Un sondaj din 2011 a întrebat oficialii de reglementare în domeniul chiropractic dacă jurisdicțiile lor (toate statele, plus D.C., Insulele Virgine și Puerto Rico, dar mă voi referi la ele în mod colectiv ca „state”) permit 97 de proceduri diferite de diagnosticare, evaluare și management. Rezultatele au fost recent raportate și interpretate în Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics, într-un articol scris de Mabel Chang, DC, MPH, care a fost principalul responsabil pentru sondaj. Missouri permite varicobooster prospect cele mai multe proceduri (92) și Texas, cele mai puține (30). O mână de state nu au răspuns sau nu au răspuns la toate întrebările, dar rata generală de răspuns a fost de 96%. Rezultatele unui sondaj din Canada, Australia și Noua Zeelandă vor fi raportate într-un articol separat.

Ne-am întrebat dacă a existat ceva scenă la lucru în a decide ce proceduri să includă. Deși sondajul a fost dispus să întrebe despre produsele homeopate și despre irigarea colonului, alte șarlamete nu sunt de văzut nicăieri. De exemplu, tehnicile de diagnostic precum kinesiologia aplicată, analiza reflexului de contact și diverse dispozitive EAV nu sunt menționate. Și deși „subluxațiile” au fost menționate, faptul că detectarea și corectarea lor este piesa centrală a tuturor actelor de practică de stat chiropractic nu a fost. De exemplu: „În Michigan, procedurile . . . sunt permise dacă se referă la complexul de subluxație.” (Acest lucru ar include „suplimentarea glandulare” în acea stare, conform sondajului.)

Chiropractic OB/GYN?

Așadar, câte state le permit chiropracticienilor să efectueze o mare parte, poate toată, din examenul dumneavoastră de bună femeie sau să vă naște copilul? (Vom ajunge la restul procedurilor chestionate într-un minut.) Iată rezultatele:

Obstetrică: 9 stări (2 necesită pregătire suplimentară); poate comanda un examen obstetrical in 2 state. Chiropracticienii pot semna certificate de naștere în 10 state.Examenul sânilor: 29 de state (2 cu pregătire suplimentară); se poate comanda în 3. Mamografia nu a fost inclusă în sondaj, dar termografia, care este folosită (dar nu ar trebui să fie) pentru diagnosticarea imagistică a sânilor, poate fi efectuată de chiropracticieni în 32 de stări (6 cu pregătire suplimentară) și poate fi comandată în 9.Examen pelvian bimanual: 24 de stari (1 cu antrenament suplimentar); se poate comanda in 5.Examen speculum: 24 de state (2 cu pregătire suplimentară); se poate comanda in 6.Examen recto-vaginal: 23 de stari (2 cu antrenament suplimentar); se poate comanda in 5.Frotiu Papanicolau: 17 stări; se poate comanda in 10.

Menționez aceste proceduri nu pentru a fi emoționante, ci pentru că sunt extrem de invazive și pot fi jenante și dureroase pentru femei. Ele nu ar trebui să fie efectuate de nimeni fără o pregătire medicală adecvată. Cu toate acestea, școlile de chiropractică oferă, cel mult, doar cea mai superficială instruire în clasă la aceste materii. Aș risca să bănuiesc că clinicile chiropractice din școală, unde are loc marea majoritate a pregătirii lor clinice, nu includ nicio formare OB/GYN. Formarea postuniversitară în chiropractică constă, în general, în prelegeri de weekend în sălile de conferințe ale hotelului. Ei nu fac rezidențiate înainte de a intra în practică.

Autoritățile de reglementare din câteva state par să pună la îndoială includerea acestor servicii în domeniul de practică chiropractic. Unii au recomandat trimiterea la „un profesionist mai potrivit”. Alții au spus că este recomandată „documentarea unui cadru adecvat și a justificarii clinice”, adăugând că un chiropractician ar putea fi supus investigațiilor și sancțiunilor fără același lucru. Ceea ce mă face să mă întreb: de ce aceste autorități de reglementare nu cer legiuitorilor lor să elimine aceste proceduri din domeniul de practică chiropractic prin lege?

Rezultatele sondajului

Sondajul oferă o listă a tuturor celor 97 de proceduri și ne spune, stat cu stat, dacă un chiropractician o poate efectua, poate efectua cu pregătire/certificare suplimentară, poate comanda sau nu poate comanda/executa. Sondajul calculează, de asemenea, ce procent din state consideră fiecare procedură în sfera de practică, indiferent dacă este executată (cu pregătire suplimentară sau nu) sau comandă. Articolul împarte aceste proceduri în 3 grupuri, prezentate în trei tabele:

Certificari de diagnostic si examinareExaminare fizică, servicii specifice genului, fizioterapie și tehnici de pregătire de specialitateServiciu adjuvant și de specialitate

Deși în general aceste informații sunt valoroase, modul în care autorul le grupează nu este. Așa cum este adevărat pentru domeniul de practică chiropractic, aceste grupări nu au neapărat niciun sens logic și, cu siguranță, nu se conformează nici unei taxonomii medicale. Am renunțat la ele în analiza mea, pentru că modul în care un chiropractician le-ar grupa nu contează. Ceea ce contează este dacă ar trebui sau nu să fie incluse în domeniul lor de practică. Am inclus procentul de state care permit chiropracticienilor să efectueze sau să comande procedura, între paranteze. Iată determinarea mea. Rezultatele dvs. pot varia.

Potrivit pentru domeniul de practică chiropractic, dacă se limitează la afecțiuni musculo-scheletice și se bazează pe dovezi:Evaluări de afectare (100), examenul extremităților (100), examenul ortopedic (100), examenul neurologic (100), hidrocolare (ambalaje fierbinți etc.) (100), crioterapie (ambalaje reci, etc.) (100), masaj ( 98), tracțiune (100), suporturi ortetice (100), suporturi spinale (100), consiliere pentru stilul de viață (100), reabilitare (98), recomandare OTC (63)

Poate fi potrivit să comandați, cu o justificare clinică adecvată, dar să nu efectuați:Raze X ale coloanei vertebrale complete (100), radiografii craniului (98), radiografii ale țesuturilor moi (98), tomografie (85, numai pentru cea mai mare parte), scanare CT (100, numai pentru cea mai mare parte), RMN (100, cea mai mare parte). numai pentru comandă), ecografie de diagnostic (95, numai pentru majoritatea), EMG de scanare a suprafeței (100), EMG/NCV cu ac (93, numai pentru multe)

Potrivit cu limitări pentru a asigura împotriva suprasolicitarii sau utilizării în circumstanțe necorespunzătoare:TENS (100), stimulare electrică (100), terapie cu unde scurte (95), suplimente cu vitamine (100), formulare de dietă (100), terapie botanică (100), manipularea intrarectală a coccisului (83)

Nu este adecvat pentru practica chiropractică:Studii cu bariu (74), colecistografie (vizualizarea cu raze X a vezicii biliare după administrarea de substanță radioopace) (80), termografie (95), electrocardiografie (88), puncție venoasă (98), analize de sânge (100), analize de urină (98), analize sputei (95), analize fecale (95), analize de material seminal (84), tampon de gât (92), zgârieturi de piele (92), analize medicale școlare (86), analize medicale DOT din SUA (98), analize medicale înainte de angajare (95) , examene medicale pre-maritale (77), semnează certificate de naștere (38), semnează certificate de deces (50), examen EENT (90), examen abdominal (95), examen stetoscopic (98), sfigmomanometrie (tensiune arterială) (95), examen pelvian bimanual (73), examen cu speculum (72), examen recto-vaginal (72), test Papanicolau (79), examen al sânilor feminini (80), examen rectal (85), examen genital masculin (85), prostatică examen (digital) (85), examen hernie (85), ultrasunete (tratament) (100), IFC (terapie interferențială) (100), terapie cu microcurent (100), iontoforeză (nu cu medicamente prescrise) (100), stimulare rusă (100), laser neablativ the rapiune, tratament neajustant al afecțiunilor pelvine feminine (72), irigarea urechii (83), TMJ (100), terapie de chelare orală (76), terapie de chelare IV (39), injecție cu vitamine (43), privilegii limitate de prescripție (7), oxigenoterapie (57), pungi uscate ale punctelor declanșatoare (64), intervenții chirurgicale minore (9), obstetrică (22), entorse cu modelare a extremităților (71), fracturi necomplicate cu modelare a extremităților (58), hipnoză (66), electroliză (44) , camera hiperbară (62), manipulare sub anestezie (71)

Fotoğrafçı Hakkında

Aslı Atalay

İstanbul’da doğdum, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Uzun yıllar Haberleşme sektöründe çalıştım, halen Bilgi İşlem Sektöründe görev yapmaktayım. Fotoğraf çekmeye maalesef oldukça geç, 2012 yılında başladım. Fotoğrafın kendimizi ifade etmenin evrensel bir yolu olduğunu düşünüyorum. İstanbul 'a aşık olmamak mümkün değil, halen görsel olarak dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan İstanbul'da yaşıyorum.