McKenzie on need argumendid ka meie jaoks purustanud.

McKenzie on need argumendid ka meie jaoks purustanud.

Samuti leiti energialisandite ja aminohapetega kotte, kohvreid ja pillikarpe. Tema valdusest konfiskeeritud esemete täielik litaania on üksikasjalikult kirjeldatud Prescott Newsi veebisaidil.

Nagu alguses mainitud, oli üks suuremaid põhjusi, miks uurijad olid huvitatud kõigist Ray valduses olnud uimastitest, see, et seal võis olla psühhoaktiivseid aineid, mis võisid kahjustada tema otsustusvõimet või tema jälgijate/klientide otsustusvõimet. taganema. Mitmed pealtnägijad väitsid, et Ray oli agressiivne ja eemalehoidev ning meedikute higimajja saabudes isegi abitu. Dan Harris ABC Newsist küsis minult, kas ma arvan, et Ray farmakopöa võis tema meeleseisundile kaasa aidata.

Seda on väga raske teha paljudel põhjustel, muu hulgas seetõttu, et ma ei ole arst ega tea, milliseid ravimeid ta tegelikult võttis või mis on tema isiksuse põhiomadused. Siiski olen ma farmakoloog ja õppisin endokrinoloogias oma järeldoktorantuuri ajal ning võin teha mõned üldised kommentaarid.

Inimene, kes võtab anaboolsete steroidide raviskeemi (tuletage meelde, et testosteroon on loomulik anaboolne steroid), on altid meeleolumuutustele, ärevusele ja agressiivsele käitumisele. Dokumendis “TRT: A Recipe For Success”, mis on Wordi dokumendis All Things Male, märgib dr Crisler ilmselt, et eesmärk ei ole luua anaboolsete steroidide tsüklit, vaid pigem testosterooni asendusravi, kus testosterooni tase on suunatud ülemisele tasemele. – normaalse vahemiku tase. Kahjuks ei saa me olla kindlad, kas hr Ray võttis ravimeid vastavalt juhistele või soovitatust suuremates annustes.

Üks arstist kolleeg tuletas mulle ka meelde, et mõned läbiotsimismääruses olevad ravimid võivad üksi põhjustada elektrolüütide tasakaaluhäireid, mida võib süvendada kuumade kividega suletud alal viibimine, kus teised inimesed oksendasid ja palusid pärast 36-tunnist paastumist välja pääseda. Täpsemalt võib testosteroon põhjustada naatriumi peetust ja Diovan/valsartaan võib põhjustada kaaliumi retentsiooni. Need ioonide tasakaaluhäired võivad kindlasti mõjutada inimese meeleseisundit ja võib oletada, et paastumine ja dehüdratsioon võivad seda tasakaalustamatust veelgi süvendada.

Märgistamata ravimite väljakirjutamine

On omapärane, miks Ray mees elab Californias Carlsbadis, ja talle kirjutab Michigani arst välja ravimid, selle asemel, et külastada sertifitseeritud endokrinoloogi või uroloogi ühes Lõuna-California silmapaistvas meditsiinikeskuses.

Sellegipoolest pole ühtegi seadust, mis oleks takistanud dr Crisleril seda raviskeemi hr Rayle välja kirjutamast. Vastupidi, Ameerika Ühendriikide arstidele, olenemata sellest, kas nad on arstid või DO-d, antakse vabadus kirjutada välja mis tahes FDA heakskiidetud ravim mis tahes näidustuse korral, mida nad sobivaks peavad. Kuigi ravimifirmade endi jaoks on ebaseaduslik propageerida ravimite “märgist mittevastavat” kasutamist (st näidustused, mille kohta ettevõte ei ole saanud selgesõnalist FDA heakskiitu), võib arst seaduslikult välja kirjutada rinnavähiravimi mehele, kes soovib kõhnuda. lihasmassi. Ma jätan oma arstidest kolleegide otsustada, kas see vastab meditsiinipraktika standarditele. Tegelikult oleks märgistusevälise retseptide väljakirjutamise eetika suurepärane eraldi teema, mida teises postituses arutada.

Kuid ärgem unustagem, et tegemist on väga kurva juhtumiga, kus elu kaotas kolm ja haiglasse sattus ligi kakskümmend inimest. Ajakirjandused higimaja intsidendi kohta ja sellele järgnev uurimine viitavad sellele, et süüdistus ja võimalikud kriminaalkaristused langevad sinna, kus nad võivad. Camp Verde Journal märkis oma 2009. aasta kokkuvõttes, et:

Ellujäänud, ohvrite perekonnad ja Black Hills Sioux Nation on esitanud kohtuasjad, milles väidetakse, et Ray “pani indiaanlasena esinedes toime pettuse”, rikkudes seega 1868. aasta Fort Laramie lepingut.

Oleme siin pakkunud perspektiivi retsepti alusel väljastatavate hormoontoodete farmakoloogia ja toksikoloogia kohta ning kaalutlusi avalikult kättesaadavates dokumentides ja ajakirjanduses meile esitatud küsimustes. On tõenäoline, et selle inimkaotusega lõppes vandenõu mitu tegurit. Nagu alati, on traagilised sündmused need, mis põhjustavad seaduste ja määruste muutmist.

Autor

David J Kroll

Awww!

FDA teatas hiljuti, et saadab välja töötajad kaubanduslikult toodetud koera- ja kassitoidu toortoidu proove koguma. Proove analüüsitakse Salmonella, Listeria monocytogenes’e ja E. coli suhtes, mida kõiki on leitud lemmikloomade toortoidust, seda söövatest loomadest, väljaheitest, kehalt pärast söömist, nende elupaikades, ja nende omaniku kehadel. Pole üllatav, et see on põhjustanud nii lemmikloomade kui ka inimeste nakatumist ja haigusi. Kui FDA leiab patogeene, võib see kaasa tuua tagasikutsumise, pressiteate ja teatatava toiduregistri esitamise. Järgmisel päeval ühines CDC püüdlustega ohjeldada toores lemmikloomatoidus leiduvate patogeenide põhjustatud haigusi, postitades teabe ohutu käitlemise kohta.

Toidu- ja ravimiamet ei soovita neid rahvatervise ohu tõttu ja lemmikloomade toortoidu toitumise tõestatud kasulikkuse puudumise tõttu.

Siiski mõistame, et mõned inimesed eelistavad oma lemmikloomadele seda tüüpi dieeti anda.

Ja miks see on nii? Mõnedel samadel põhjustel järgivad inimesed absurdseid dieedimoendeid: “üksiku geeniuse” avastus on “loomulik”, anekdootlikud tõendid, apellatsioon antiikajale, korporatsioonivastased meeleolud ja “terviklikud” praktikute soovitused.

“Üksiku geeniuse” avastus

Kuigi ta ei pruukinud olla lemmikloomade toortoidu dieedi algne leiutaja, on Austraalia loomaarst Ian Billinghurst selle tulihingelisem populariseerija oma kaubamärgiga “Dr. Billinghursti BARF-dieet. BARF on akronüüm sõnast “Bioloogiliselt sobiv toortoit”, kuigi meenutatakse muid seedetraktiga seotud sündmusi.

Billinghurst jutustab, kuidas tema enda koerte tervis halvenes pärast seda, kui ta hakkas neile toitma kvaliteetset kaubanduslikku lemmikloomatoitu. (Kummalisel kombel puudub sellest loost teave selle kohta, millega ta oma lemmikloomi söötis, enne kui hakkas neile kaubanduslikku lemmikloomatoitu sööma, ja miks ta lihtsalt selle dieedi juurde tagasi ei läinud.) Siiski kulus tal kaks aastat, enne kui ta oma veast aru sai. See taipas alles siis, kui ta võttis nad üle toores liha, sealhulgas kontide ja majapidamisjääkide dieedile. Tulemused, nagu võite arvata, olid “vahetud ja dramaatilised”. Ta kutsus oma kliente üles muutma ka oma lemmikloomade toitumist sama hämmastava tulemusega.

Ta põhjendas, et toored lihavad kondid ja juurviljajäägid olid „väga lähedased kasside ja koerte evolutsioonilisele toitumisele”. Teda mõjutas ka tema nõelravi uurimine, kuigi pole selge, kuidas see BARF-i dieedini viis, välja arvatud valmisolek vahetada teaduslik meetod oma praktika aluseks olevate anekdootlike tõendite vastu.

Billinghurst kirjutas 1980. aastatel tabava pealkirjaga “Andke oma koerale luu” raamatu, milles esitas oma ainulaadsed lemmikloomade toitumisteooriad. Sellest sai lemmikloomaomanike kultushitt ja sellele järgnes rohkem raamatuid. Hiljem tegi ta koostööd apteekriga (mitte endise FBI direktoriga) Robert Muelleriga, kes kirjutas sarnaselt üksildase geeniusliku avastusraamatu “Elavad ensüümid: maailma kõige paremini hoitud lemmikloomatoidu saladus”. Koos teise partneriga lõid nad BARF Worldi, mis müüb muu hulgas kaubanduslikult valmistatud toortoitu lemmikloomadele. Naaseme selle ettevõtte juurde hetke pärast.

Billinghurst esitab suuri väiteid BARF-i või vähemalt “toores lihaga konti söömise” elemendi kohta:

Toores lihast söövad luukoerad elasid palju kauem kui nende kaubanduslikult toidetud kolleegid, . . . Luust söövatel koertel on imelised eelised: puhtad hambad ilma parodondi haiguseta, suurepäraselt paranenud seedimine, rasvumise vähenemine, suurepärased toitumisharjutused, tervislik väljaheide, pärakotiprobleemide puudumine ning imeline psühholoogiline, emotsionaalne ja immuunsüsteemile kasulik söömine. toored lihavad luud on koertele kandnud miljoneid aastaid.

Koerte toortoidudieet põhineb kombinatsioonil loodusteadlastest ja antiikaja eksimustele ahvatlemisest: arusaamast, et teie koer on hingelt (ma arvan, et kõht) tõesti hunt. Ja kassid on vist pisikesed tiigrid. Kuigi reklaamitakse ka toorest kassitoitu, näib kogu “teooria” olevat suuresti koerakeskne. Kuna hundid sõid toortoitu, peab see tingimata järgima seda, et toores liha koos mõne ürdiga sobib teie koerale kõige paremini. (Hundid said oma taimset ainet saagi mao sisu süües.)

Selles on dieet ka evolutsioonilise meditsiini vorm, mis põhineb ekslikul eeldusel, et kroonilised haigused ja degeneratiivsed seisundid tulenevad meie (ja meie lemmikloomade) kiviaja geenide ja hiljuti omaks võetud elustiilide, sealhulgas dieedi mittevastavusest. See on sama eksitus, mis meie, inimeste jaoks on paleo dieedi keskmes.

Brennen McKenzie, DVM, lõikas eelmises SBM-i postituses kenasti viiludeks ja kuubikuteks “koer kui hunt” teooria. (Rohkem toortoidu postitusi leiate tema blogist Skeptvet.) Kokkuvõttes

Jah, koerad ja hundid kuuluvad mõlemad lihasööjate seltsi, kuid sama kuuluvad ka hiidpandad, kes on peaaegu eranditult taimtoidulised.Koerad pole olnud hundid väga pikka aega – umbes 100 000 aastat.Väide, et koerad ja hundid on sobiva toitumise osas anatoomiliselt identsed, on lihtsalt vale:

Kui proovite kujutada ette chihuahuade karja, kes põdra maha viib ja metsstab, on https://tooteulevaade.top/nicozero/ tuhandete aastate kunstliku valiku mõju ilmne. . . . Koerad on elanud koos inimestega, söönud meie lauajääke ja neid on intensiivselt aretatud meie soovitud omaduste järgi, millest ükski ei muuda neid tõenäoliselt hundi dieediks ideaalselt sobivaks.

Huntidel pole niikuinii looduses nii toredat elu. Haigused, parasiidid ja alatoitumus on metsikute huntide suremuse peamised tegurid ja nad ei ela nii kaua kui vangistuses peetavad hundid. Ja vangistuses peetavad hundikasvatajad on leidnud, et nende huntidele on parim dieet – arvake ära? – kaubanduslik koeratoit.

On kerkinud välja analoogne argument, et metsikud koerad ja kassid söövad toorest liha, justkui oleks see looma teadlik tervisliku eluviisi valik, mitte loomaomanike kohutava hoolimatuse ja vastutustundetuse tagajärg. Loomulikult elavad ka metsikud koerad ja kassid kohutavat elu, kannatades alatoitluse ja varajase surma all, ega ela nii kaua kui lemmikloomad ja kassid.

Halb, halb kaubanduslik koeratoit

Teisel peamisel argumendil toores lemmikloomatoidu kasuks on “surma ravimist” maitse. Nagu see argument, mille eesmärk oli “tavameditsiini” demoniseerida, ei muuda kaubandusliku lemmikloomatoidutööstuse vead midagi, et muuta toores lemmikloomatoit teie lemmiklooma jaoks toitvamaks, vähem riskantsemaks või muul viisil paremaks.

Seda toetavad ka mõned tugevalt liialdatud ja täiesti valed väited lemmikloomatoidu kaubandusliku tööstuse kohta. (Ja siin kasutame terminit “kaubanduslik lemmikloomatoit” tähistamaks “tavalist” kaubanduslikku lemmikloomatoitu, kuigi ka toores lemmikloomatoit on muutunud palju “kaubanduslikuks”.) Kuigi kaubanduslikul koeratoidutööstusel on oma probleemid, ei ole see koll, kelleks toored lemmikloomade entusiastid end välja näevad. Dr McKenzie on need argumendid ka meie jaoks purustanud. Lühidalt:

Ei, kaubanduslik lemmikloomatoit ei muuda teie lemmiklooma haigeks. Nagu inimesed, elavad lemmikloomad parema toitumise ja arstiabi tõttu kauem. See tähendab, et vananeva lemmiklooma haigused, nagu vähk ja degeneratiivsed haigused, on levinumad. Koos nende haiguste põhjuste täieliku arusaamise puudumisega jätab see toortoidu entusiastidele võimaluse väita, et see peab olema toit.Ei, kaubanduslik lemmikloomatoit ei ole “toksiline”. See põhineb asjaolul, et kaubanduslik lemmikloomatoit sisaldab säilitusaineid ja kunstlikke värvaineid, mis on kaks “loodusliku toidu” rahvahulga lemmikut.Jah, koerad suudavad seedida lemmikloomatoidus kasutatavaid teravilju, vastupidiselt väidetule.Ei, toiduvalmistamine ei hävita kõiki toitaineid. Mõned, kuid mitte kõik, kaugeltki. See tapab ka baktereid ja parasiite, mis on iga toidu puhul kaks suurt plussi.Ei, koeratoit ei ole valmistatud surnud lemmikloomadest. Seda solvavat linnamüüti uuris FDA ja leidis, et see on puudulik.

On ka teisi müüte, mida loomatoortoitlastele meeldib propageerida, näiteks veterinaarkoolid, kus toitumist ei õpetata, ja seda, mida nad vähe õpivad, kontrollib lemmikloomatoidutööstus. Aga asume faktide juurde.

Pärast täielikku seedimist ei tundu toore lemmikloomatoidu liikumine enam nii maitsev.

Nagu märgitud, kavatseb FDA saata agendid väljale testimiseks. Miks? Sest:

teaduskirjandus näitab, et lemmikloomadele, nagu koertele või kassidele, toortoidu söötmine ohustab inimeste ja loomade tervist. Isegi kui lemmikloomad ei tundu olevat haiged pärast toores lemmikloomatoidu tarbimist, mis sisaldavad selliseid patogeene nagu Salmonella ja Listeria monocytogenes, võivad nad saada selliste patogeenide kandjateks ja kanduda patogeenid keskkonda. Inimene võib nakatuda saastunud keskkonnas patogeenidega kokkupuutel. Patogeene sisaldav toores lemmikloomatoit võib saastada ka toiduga kokkupuutuvaid pindu ja inimese käsi, mis suurendab inimeste kokkupuute ohtu.

Kuid see pole ainus oht. Julie Churchill, DVM, Minnesota ülikooli veterinaarmeditsiini kolledži seltsiloomade toitumise spetsialist, ei nõustu BARF-i dieediga, sest luude söömine võib lõppeda surmaga.

Luud, isegi toored ja jahvatatud, võivad [seedetrakti] perforeerida. See võib põhjustada peritoniiti, raskeid infektsioone, vajada erakorralist operatsiooni ja koerad surevad selle tõttu igal aastal …

Kui riskid kõrvale jätta, kuidas on tõenditega, et toortoiduline dieet on teie lemmiklooma jaoks parem? Pole ühtegi. Tegelikult,

avaldatud toitumisülevaadete põhjal on enamikus kodus valmistatud dieetides (nii toorelt kui ka keedetud kujul) ühe või enama asendamatu rasvhappe, vitamiini või mineraalaine või nende kombinatsiooni puudus. Kuigi kodus valmistatud toitumisest saadav kasu võib lemmikloomade isu või karvkatte kvaliteedi kaudu omanikele iga päev suureneda, on täiskasvanud loomade toitainete puudus ja liialdus salakaval ning võib põhjustada pikaajalisi tüsistusi, kui neid ei avastata ega korrigeerita.

Lisaks FDA-le ja CDC-le on kasu puudumise eest hoiatanud ka Ameerika Veterinaarmeditsiini Assotsiatsioon, Ameerika Veterinaartoitumisspetsialistide Kolledž, Ameerika Loomahaiglate Liit, Riiklik Rahvatervise Veterinaararstide Assotsiatsioon ja Ameerika Kassiarstide Ühing. toores lemmikloomatoidus. Ameerika Holistiline Veterinaarmeditsiini Assotsiatsioon ei võta seisukohta, austades “terviklikke” loomaarste, kes soovitavad toortoitu ja müüvad toortoitu.

Seega on lemmikloomade ja nende omanike jaoks nakkuste ja lemmikloomade puhul luude fragmentide ja toitainete puudujääkide tõttu tekkivad riskid ning selle toetamiseks puuduvad tõendid.

Billinghurst lükkab ümber tõendite puudumise selle üldlevinud CAM-i praktiku väitega – “Ma olen näinud, et see töötab.” Mis puudutab riske, siis ta puhub need maha alusetu väitega, et patogeenide söömine pole suur asi, sest koerad on “konstrueeritud” neid asju sööma. See sobib isegi nõrgenenud immuunsusega loomadele.

Kõik see on jama, kuid Billinghurstil on oma maine ja toortoidu impeerium, millele mõelda. Näiteks saate kaks 3 naelast kotti BARF World “Juicy Chicken Nuggets”, mis ei sisalda mitte ainult kana, vaid ka köögivilju, puuvilju, Cayenne’i pipart ja küüslauku kõigest 37,97 dollari eest, millele lisandub 15,50 dollari suurune saatekulu.

Fotoğrafçı Hakkında

Aslı Atalay

İstanbul’da doğdum, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Uzun yıllar Haberleşme sektöründe çalıştım, halen Bilgi İşlem Sektöründe görev yapmaktayım. Fotoğraf çekmeye maalesef oldukça geç, 2012 yılında başladım. Fotoğrafın kendimizi ifade etmenin evrensel bir yolu olduğunu düşünüyorum. İstanbul 'a aşık olmamak mümkün değil, halen görsel olarak dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan İstanbul'da yaşıyorum.

Copyright 2017  FotoMaraton