Este sigur să vaccinați pacienții cu boli autoimune?

Este sigur să vaccinați pacienții cu boli autoimune?

Înainte de a discuta despre ASIA și de ce este în cel mai bun caz foarte dubios, să-l întâlnim mai întâi pe Yehuda Shoenfeld.

Cine este Yehuda Shoenfeld?

Când am început să scriu această postare pe blog, îmi amintesc că am aflat prima dată cine era Yehuda Shoenfeld în 2011, când am analizat un film de propagandă antivaccină deghizat într-un documentar numit The Greater Good (un precursor al lui Andrew Wakefield și Del Bigtree VAXXED cu cinci ani). ), unde am remarcat informația de la sfârșitul creditelor de închidere a filmului că „acest film a fost verificat de Dr. Lawrence D. Rosen, MD, FAAP și Dr. Yehuda Shoenfeld, MD, FRCP pentru acuratețea științifică și medicală”. Având în vedere că The Greater Good este pură propagandă antivaccină și că Dr. Rosen este un „pediatr integrator” cu o istorie de răspândire dezinformare antivaccină și a fost un vorbitor la o conferință notorie despre antivaccină din Jamaica în 2011, cu o „linie de stele” de antivaccinari. inclusiv Andrew Wakefield, Barbara Loe Fisher, Lawrence Palevsky, Christopher Shaw, Lucija Tomljenovic, Russell Blaylock și alții, impresia mea inițială a fost că Yehuda Shoenfeld trebuie să fie antivaccin.

Desigur, ceea ce nu-mi aminteam era că auzisem de Yehuda Shoenfeld cu trei ani mai devreme, datorită Neurodiversity-ului, regretatul weblog al lui Kathleen Seidel. Nu mai este online, dar, din fericire, a fost păstrat de atotputernicul Wayback Machine la Archive.org. Să spunem doar că, la începutul blogului meu, Seidel m-a învățat despre Mark și David Geier (echipa tată-fiu de pseudoștiință antivaccină și castrare chimică ca tratament pentru autismul „indus de vaccin”), Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani. (AAPS) și multe alte lucruri. Se pare că în 2007 ea îi scrisese lui Shoenfeld despre un articol al lui Mark și David Geier pe care l-a publicat și apoi retractat în jurnalul pe care l-a co-editat, Autoimmunity Reviews. Articolul a fost despre „rațiunea” biochimică a lui Geier (dacă se poate numi așa) pentru utilizarea castrarii chimice pentru a trata copiii cu autism. În scrisoare, a întrebat de ce articolul a fost retras:

După retragere, am aflat că Dr. Shoenfeld a primit despăgubiri de la U.K. Legal Services Corporation pentru serviciile pe care le-a făcut reclamanților în litigiul MMR, acum întrerupt, în care a fost implicat și dr. Geier.

Nu am primit niciun răspuns la scrisoarea mea originală către dr. Shoenfeld. O copie pe hârtie pe care am trimis-o prin poștă biroului său de la Universitatea Tel Aviv mi-a fost returnată, cu mențiunea „Nu la această adresă”. E-mailul meu de urmărire din 23 ianuarie 2007 rămâne fără răspuns. Dr. Shoenfeld nu a răspuns, de asemenea, la întrebările prin e-mail și telefon ale jurnalistului Brian Deer, care a căutat informații despre retragere pentru British Medical Journal.

Înțeleg că retragerea este în general rezervată cazurilor justificate de fraudă științifică sau abateri. Deși sunt mulțumit că lucrarea dr. și a domnului Geier a fost retrasă, sunt deranjat de reticența doctorului Shoenfeld de a răspunde la întrebări sau de a oferi o explicație de fond pentru retragere. Obligația de dezvăluire completă devine deosebit de urgentă atunci când un studiu retras se referă la experimentarea farmaceutică pe copii vulnerabili, cu dizabilități.

Shoenfeld nu a răspuns. Cu toate acestea, plângerea ei a fost reluată de dr. Alan Tyndall de la Universitatea din Basel și de imunologul laureat al premiului Nobel, dr. Rolf Zinkernagel. Care a fost răspunsul lui Shoenfeld la ei? Nu e bine:

Deci, Yehuda Shoenfeld nu a fost doar disprețuitor, ci și sexist, respingând preocupările lui Seidel drept o „vendetă emoțională”. Ea a documentat, de asemenea, asocierea de lungă durată a lui Shoenfeld cu antivaxeri, în special ca martor expert al reclamanților. În acest caz, avocatul a fost Clifford Shoemaker, care la un moment dat a înaintat o expediție de pescuit amplă a unei citații împotriva lui Seidel, pe care a justificat-o prin teorii ale conspirației false, inclusiv o parte deosebit de amuzantă despre modul în care soțul lui Kathleen Seidel, David, a preluat cumva controlul. a Wikipedia. (Bashing Wikipedia a fost o distracție a manivelelor pe atunci, așa cum este acum.) Nu e de mirare că Seidel l-a descris pe Shoenfeld drept un „prieten eminamente util” al mișcării antivaccină și nu e de mirare că comentatorul Smut Clyde a remarcat sec:

Așadar, Shoenfeld este identificat cu lobby-ul anti-vaccin, cel puțin în mintea adevăraților credincioși anti-vaccin. Numele lui este cel mai apreciat în tweet-uri ca dovadă că Real Science este de partea lor (cu doctorii Exley, Shaw, Gherardi și Luján ca autorități mai mici). Mă simt în siguranță când prevăd că vor profita la maximum de introducerea lui în Academia de Științe din Israel, ca o justificare a tot ceea ce au spus.

Și:

Dar s-ar putea să pun coada înaintea câinelui, sau să las căruța să dea calul, sau ceva de genul acesta. Shoenfeld s-a identificat, de asemenea, cu conceptul de autoimunitate, pe care îl evanghelizează cu zel profetic, prozelitic, căutând să-l consacre ca inima cercetării și practicii medicale. Așa cum David Attenborough este pentru Natură, așa cum Carl Sagan a fost pentru Cosmos, tot așa și Shoenfeld este pentru Autoimmunity și nu se va mulțumi până nu va găzdui un documentar BBC în șase părți pe această temă.

Shoenfeld a scris chiar și un articol intitulat „Totul este autoimun până se dovedește contrariul”. Bineînțeles, ASIA este o manifestare a acestei idei, care este demnă de ecou în tendința comună a șarlatanilor de a atribui toate bolile singurei adevărate cauze a bolii. Bineînțeles, nu ajută cu nimic faptul că a părut să vorbească la conferințe care pot fi descrise doar ca fiind în mod clar antivaccin, cum ar fi cele sponsorizate de Institutul de Cercetare pentru Siguranța Medicală a Copiilor (CMSRI), un „institut” de antivaccină dispărut, finanțat anterior. de familia Dwoskin și dedicat finanțării „cercetării” antivaccinelor. Smut observă, de asemenea, că „Imperiul extins al autoimunității” al lui Shoenfeld este foarte împletit cu pseudoștiința antivaccină:

Este de netăgăduit, totuși, că acest imperiu extins al autoimunității este strâns împletit cu retorica antivax. În nucleul celui de-al 8-lea, al 9-lea, al 10-lea și al 11-lea ICA al lui Shoenfeld din Grenada, Nisa, Lisabona și Leipzig, nucleele în jurul cărora s-au cristalizat, găsim (respectiv) al 2-lea, al 3-lea, al 4-lea și al 5-lea Simpozioane internaționale despre vaccinuri, iar acestea au fost foarte multe evenimente antivax.

Remarc că la cel de-al 5-lea Simpozion Internațional despre Vaccinuri, nu mai puțin un antivaxer decât însăși Claire Dwoskin a scris:

„Cercetarea critică pe această temă nu este întotdeauna binevenită la evenimentele care sunt sponsorizate, în mare parte, de producătorii de vaccinuri, dar este vital ca oamenii de știință care examinează cu curaj cauzele potențiale ale epidemiei de astăzi de tulburări autoimune să poată împărtăși și discutați despre descoperirile lor”, a spus Claire Dwoskin, fondator și președinte al CMSRI. „Proiectele de cercetare în colaborare care sunt concepute la – sau ca rezultat al – acest simpozion sunt cu adevărat inovatoare.”

Organizatorul simpozionului este renumit expert în toxicitatea aluminiului, dr. Christopher Exley, profesor de chimie bioanorganică la Universitatea Keele din Anglia. Exely și echipa sa de cercetători vor prezenta la simpozion, pe lângă vorbitorii enumerați mai jos. Următoarele sunt rezumate pentru fiecare dintre prezentări (notă: cercetarea finanțată de CMSRI este evidențiată cu violet).

Introducerea celui de-al 4-lea Simpozion Internațional privind Vaccinurile și-a proclamat întrebările cheie ca:

Ce rol joacă vaccinurile în inducerea autoimunității?Există vaccinuri sigure pentru subiecții predispuși genetic?Putem vaccina împotriva bolilor autoimune?Care este rolul adjuvanților și/sau mimetismului molecular în vaccinurile care induc boli autoimune?Este sigur să vaccinați pacienții cu boli autoimune?

În 2016, Claire Dwoskin a primit mari laude pentru Shoenfeld:

Deci Yehuda Shoenfeld este cu siguranță un antivaccin, crezând că adjuvanții vaccinului provoacă un sindrom de autoimunitate. De asemenea, a scris foarte prolific despre autoimunitate, cu (la acest număr) 66 de cărți editate, 161 de capitole de carte și 1.986 de articole. După cum se menționează în For Better Science, profesorul Shoenfeld a fost afiliat la Centrul Medical Sheba de la Tel Hashomer și la Facultatea de Medicină Sackler de la Universitatea Tel-Aviv, iar acum este emerit la cea din urmă. A condus Centrul Zabludowicz pentru Boli Autoimune din Sheba, care este finanțat de miliardarul finlandez-britanic Poju Zabludowicz. Înainte de ridicarea sa, Shoenfeld a fost un nume foarte proeminent în știința israeliană. După înălțare, va fi și mai mult.

Schneider notează că lui Zabludowicz îi place să doneze și politicienilor de dreapta, inclusiv prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu. Probabil că a fost nominalizat astfel:

De asemenea, din cauza fluxurilor de bani, se spune că afilierea la spitalul Sheba este sursa influenței lui Shoenfeld în politica și mediul academic israelian. De exemplu, decanul Sackler Ehud Grossman are o afiliere clinică cu Centrul Sheba. Surse au dezvăluit că medicii influenți din Sheba au fost cei care au propus numele lui Shoenfeld pentru calitatea de membru al Academiei, foarte probabil Gidi Rechavi și Uri Seligsohn, plus un al treilea mare de la Universitatea din Tel Aviv. De altfel, chiar înainte ca Shoenfeld să fie înaintat ca membru al Academiei, Sheba Medical Center a făcut reclamă pentru dezvăluirile sale antivax, dar a fost eliminată comunicatul de presă și chiar și versiunea sa arhivată extern în mai 2019 (din fericire, fanii paranoici antivax ai lui Shoenfeld s-au grăbit să salveze capturi de ecran și încă copie în martie 2019):

Cel mai bun doctor israelian subliniază că vaccinurile contribuie la creșterea ratei bolilor autoimune[…] „De-a lungul vieții noastre, sistemul imunitar normal parcurge o linie fină între menținerea reacțiilor imune normale și dezvoltarea bolilor autoimune”, spune articolul. „Sistemul imunitar sănătos este tolerant la auto-antigenele. Când auto-toleranța este perturbată, urmează dereglarea sistemului imunitar, rezultând apariția unei boli autoimune. Vaccinarea este una dintre condițiile care poate perturba această homeostazie la indivizii susceptibili, rezultând fenomene autoimune și ASIA.”

[…] Dr. Shoenfeld rezumă: „… multe rapoarte care descriu autoimunitatea post-vaccinare sugerează cu tărie că vaccinurile pot declanșa într-adevăr autoimunitatea. Bolile autoimune definite care pot apărea în candidol sau maraton urma vaccinărilor includ artrita, lupusul (lupus eritematos sistemic, LES), diabetul zaharat, trombocitopenia, vasculita, dermatomiozita, sindromul Guillain-Barre și tulburările demielinizante. Și aproape toate tipurile de vaccinuri au fost raportate a fi asociate cu debutul ASIA.”

Deci, conform lui Shoenfeld, ce este ASIA?

Sindromul autoimunitar indus de adjuvanți (ASIA): un diagnostic fals

După cum notează sec Smut Clyde, așa cum „David Attenborough este pentru Natură, așa cum Carl Sagan a fost pentru Cosmos, așa că Shoenfeld este pentru Autoimmunity și nu se va mulțumi până nu va găzdui un documentar BBC în șase părți pe această temă”. ASIA este pretenția sa de faimă, „legătura dintre autoimunitate și entuziasmul antivax, care atinge un fel de apoteoză în ASIA”, care este „cunoscut și ca „sindromul lui Shoenfeld” în momentele mai puțin modeste ale autorului său”. După cum se menționează în continuare, inventarea unui nume pentru un „sindrom” ca acesta, indiferent dacă sindromul este real sau nu, este o victorie, deoarece „doar folosind numele, oamenii au acceptat ipoteza ta”.

Din nou, totuși, ce este ASIA? Poate cel mai bun rezumat din gura calului în sine este videoclipul menționat mai sus, publicat în mod prostește de BMC Medicine, în care Shoenfeld îl explică cu propriile sale cuvinte. Dacă citiți transcrierea, veți vedea că definiția ASIA este atât de vagă, încât aproape orice anomalie imunitară poate fi clasificată atât de mult atâta timp cât undeva, într-un fel, pacientul a fost expus anterior la un adjuvant, mai ales dacă a fost un adjuvant de aluminiu. . De exemplu, iată răspunsul lui Shoenfeld la întrebarea „Ce este ASIA?”:

ASIA este un sindrom nou, care se referă la sindroamele autoimune induse de adjuvanți. Include mai multe afecțiuni care nu sunt pe deplin caracterizate ca boli autoimune precum lupusul sistemic, artrita reumatoidă sau sclerodermia, dar care sunt induse de stimularea cronică a sistemului imunitar de către substanțe care pot reacționa ca adjuvanți. Această stimulare cronică duce la apariția acestor noi semne și simptome, care includ oboseală, artrită, mialgie și manifestări neurologice.

Deci, practic, orice simptom de oboseală, dureri articulare, dureri musculare sau dureri de cap ar putea fi ASIA! Bineînțeles, nemulțumit să limiteze ASIA doar cauzată de vaccinuri, Shoenfeld plasează, de asemenea, siliconul din implanturile mamare cu silicon în categoria „adjuvantului”, astfel încât implanturile de silicon pot provoca și ASIA – pentru că de ce nu? Deci, care sunt criteriile pentru diagnosticarea ASIA? Cărlatanilor le va plăcea răspunsul lui Shoenfeld:

Am publicat criteriile și le-am clasificat așa cum facem de obicei cu diferite boli autoimune, și anume în criterii majore și criterii minore. Criteriile majore includ manifestări clinice precum oboseală severă, somn slab, mialgie și artralgie; criteriile minore includ prezența diferiților autoanticorpi și HLA specific (de exemplu, DRB1). Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, de-a lungul anilor, mulți dintre acești pacienți pot dezvolta o boală autoimună mai bine definită. De exemplu, dacă dezvoltă sclerodermie sau scleroză sistemică, vor suferi de piele strânsă, complicații ale plămânilor, rinichilor și așa mai departe.

Observați istețimea aici. Dacă aveți o grămadă de simptome vagi care sunt poate asemănătoare autoimune, este posibil să aveți ASIA, dar dacă continuați să dezvoltați o boală autoimună „mai bine definită”, aceasta este și ASIA! Și totul este cauzat de adjuvanții vaccinului. Desigur, este mai rău decât atât. De asemenea, Shoenfeld susține că vaccinul MMR (rujeolă-oreion-rubeolă) poate provoca ASIA, chiar dacă, ca vaccin cu virus viu atenuat, MMR nu are adjuvanți. (Aluminiul ar ucide virusul.) El chiar susține în mod eronat că MMR are adjuvanți, în același mod în care i-am văzut pe cei care cred că mercurul din vaccinuri este cauza autismului, deși MMR nu a conținut niciodată timerosal. El a susținut, de asemenea, că ASIA poate rezulta din vaccinul oral antipolio, care din nou nu are adjuvanți și nici măcar nu este injectat.

ASIA include, de asemenea, o serie de alte afecțiuni, inclusiv Sindromul Războiului din Golf, care este locul în care conceptul l-a lovit pentru prima dată pe Shoenfeld, unde el a pretins că leagă anumiți autoanticorpi (anticorpi împotriva auto-antigenelor, cum ar fi proteinele), presupus induși de adjuvantul squalen utilizat. în vaccinul cu antrax pe care trupele le-au fost administrate înainte de a fi expediate. Este o afirmație care a fost de mult respinsă. Termenul inițial a fost inventat în 2011, dar Shoenfeld a pus bazele în timp ce depunea mărturie pentru reclamanți la Tribunalul pentru vaccinuri cu mult înainte. Interesant este că în compendiul său din 2015 despre autoimunitate, s-a remarcat că secțiuni mari din textul documentului au fost aparent ridicate de pe Wikipedia.

Dar care sunt dovezile pentru existența ASIA? Nu este foarte bine. Noua Zeelandă l-a însărcinat pe Rohan Ameratunga, un specialist în alergie și imunologie, să revizuiască dovezile privind existența ASIA. Concluziile sale nu au fost amabile, așa cum s-a menționat în două articole de revizuire. De exemplu, Ameratunga și colab. au remarcat direct:

Fotoğrafçı Hakkında

Aslı Atalay

İstanbul’da doğdum, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Uzun yıllar Haberleşme sektöründe çalıştım, halen Bilgi İşlem Sektöründe görev yapmaktayım. Fotoğraf çekmeye maalesef oldukça geç, 2012 yılında başladım. Fotoğrafın kendimizi ifade etmenin evrensel bir yolu olduğunu düşünüyorum. İstanbul 'a aşık olmamak mümkün değil, halen görsel olarak dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan İstanbul'da yaşıyorum.